Impressie

Details

JAN KATH

Milano Raved

Met zijn moderne ontwerpen weet Jan Kath een geheel nieuw perspectief op tapijten te creëren. Met zijn doortastende aanpak slaagt hij er in elementen van klassieke, oosterse tapijten te combineren met een eigentijds minimalistisch design. Hij breekt bewust met de gebruikelijke manieren van zien en gooit de strikte regels van de compositie overboord.

De met warme Tibetaanse hooglandwol - gecombineerd met andere hoogwaardige natuurlijke materialen zoals zijde en brandnetel- handgeknoopte tapijten veredelen een kamer in de waarste zin van het woord.

In de Erased classics maakt Jan Kath gebruik van de motieven in Italiaanse wandbekleding en Indische sari’s. De origneel strikt geordende patronen worden echter onderbroken en lijken op sommige plaatsen te zijn uitgewist (erased). Deze tijdloze en subtiele ontwerpen verlenen een edele ambiance aan elke kamer.

Het gebruik van exclusief handgekaarde en handgesponnen Himalaya hooglandwol geeft niet alleen de garantie voor een langdurig en intensief gebruik; maar ook voor de subtiele weergave van kleur en structuureffecten.

Oude Egyptische Mamluk tapijten, maar ook Iraanse Bidjars en Turkse Konyas werden Jan Kath’s nieuwe inspiratiebron voor de “Erased Heritage” collectie, en is als het ware een eerbetoon aan het traditionele oosters tapijt.  Voor zowel de kwaliteit,  motieven en de gebruikte technieken wendde Jan Kath zich tot bekende meester knopers om deze prachtige designs tot leven te brengen.

 Zowel het design als de afmetingen kunnen individueel worden bepaald, en in de gewenste kleurcombinatie.

Wenst u de website van Jan Kath te bezoeken, klik dan op volgende link: www.jan-kath.de

Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.