Al onze collecties

Tapijten

Onze handgeknoopte tapijten worden voornamelijk geknoopt in Nepal, India, Afghanistan en Iran. Elk tapijt, met de hand vervaardigd,  is stuk voor stuk het resultaat van een eeuwenoude ambacht. Ook al zijn de motieven soms zeer hedendaags, en ontworpen door westerse designers, de manier van knopen en de gebruikte materialen zijn nog steeds dezelfde.

Een handgeknoopt tapijt vertoont soms wel eens onregelmatigheden of kleine foutjes of is niet perfect recht . Maar juist daarom is het zo authentiek en uniek. Het feit dat deze tapijten volledig met de hand werden vervaardigd, vanaf het spinnen van de wol tot het wassen van het voltooide tapijt, maakt dat  ze stuk voor stuk meesterwerken zijn van pure ambacht.

In ons eigen land wordt van vanoudsher prachtige textielen en tapijten geweven. Waar vroeger louter met ambachtelijke getouwen werd gewerkt, is nu plaats gemaakt voor hoogtechnologische weefgetouwen of geperfectioneerde tuftmachines. Wat echter niet is veranderd is de hoogstaande kwaliteit die de Belgische tapijtweverijen kunnen aanbieden.

Daarom werken wij graag samen met gerenomeerde bedrijven zoals  B.I.C. voor de geweven tapijten en Ora Pro Nobis voor onze getufte colecties.

 


Overzicht

Accessoires


Overzicht
Gelieve de hoogte van uw browservenster te vergroten voor een betere website ervaring.